Strategische marketing
Wakker het vuurtje aan

Goede online marketing begint met een strategie, een goed uitgedacht plan. Dat klinkt misschien heel ingewikkeld, maar dat is het niet. En wij stellen deze samen met jou op! Ieder merk is anders, dus we stoffen geen kant en klaar plan af maar maken er één speciaal op maat met én voor jou.

Vlammen maar
Tell me more

De pijlers van een online marketing strategie

We zeiden het al, ieder merk is uniek en daarmee de juiste online marketing strategie ook. Helaas geen multiple choice waar een van de opties altijd de juiste is. Dus ja, waar begin je dan om de juiste strategie voor jouw merk te bepalen? Daarvoor kijken we naar een drietal pijlers:

vertel

Jouw verhaal

De basis begint bij jezelf, wat is jouw verhaal? Dat gaat verder dan je merk en je diensten. Waar staat jouw bedrijf voor? Waarvoor kom je je bed uit? En wat geeft je energie? In een wereld vol ondernemingen heb je een helder verhaal nodig dat uitspringt en waarmee je je kan onderscheiden. Dit is de basis van je positionering en moet in alles wat je doet naar voren komen.

Vind jouw publiek

Jouw doelgroep

Een goed verhaal zonder publiek, daar kom je niet ver mee. Je hebt natuurlijk een doelgroep nodig waarop je je richt. Wie wil je bereiken met je verhaal en hoe goed ken je ze? En we kunnen je alvast één ding verklappen: ‘iedereen’ is zelden het juiste antwoord. Heb je één of meerdere doelgroepen? Wat kenmerkt ze, wat drijft ze en waar en wanneer kun je ze bereiken? Dit is heel belangrijk om te weten, zodat je kan zorgen dat jouw verhaal goed aansluit bij je doelgroep en hen op de juiste tijd en plaats bereikt.

The sky's the limit!

Jouw doelstellingen

Ok, je hebt voor ogen wat je wil vertellen en aan wie, maar dat alleen maakt nog geen strategie. Je hebt ook doelstellingen nodig, de waarom of waarvoor. Doelstellingen heb je in alle soorten en maten. Je hebt natuurlijk de grote dromen als stip op de horizon zoals waar je over 5 jaar wil staan met je bedrijf, maar om daar te komen heb je ook kleinere tussendoelen nodig. Hoe concreter, hoe beter. En niet onbelangrijk: maak ze meetbaar, zodat je weet of je goed op weg bent.

Even concreet

De weg naar een online marketing strategie

Online vlammen dát is wat we willen. Daar komen we in vijf stappen: zoekwoordenonderzoek, contentkalender, creatie, uploaden en optimaliseren. Beetje meer informatie? Swipe rechts 👉

Tom weet raad, mail hem

Heb je een vraag over strategische marketing?

Tom Seinstra
Tom Seinstra
Webdevelopment en Strategie
tomgaat@alseenlopendvuurtje.nl